Zasebnost

Ko uporabljate spletno stran, nam zaupate svoje podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, zato si po najboljših močeh prizadevamo za zaščito vaših podatkov katerem posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Namen pravilnika o zasebnosti vam bo pomagal razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete.

Zbiranje podatkov

Podatke zbiramo, da bi zagotovili boljšo storitev, ponudbo in izkušnjo na naših straneh (vsem našim uporabnikom in strankam) – od osnovnih stvari, kot so preference in nastavitve strani, do bolj zapletenih, kot je statistika o obiskanosti, itd. Podatki, ki jih zbira www.weblooc.si in kako se ti podatki uporabljajo, so odvisni od tega, kako uporabljate našo stran in kako upravljate svoje nastavitve zasebnosti. Zbiranje podatkov nam omogoča, da stran, storitve in ponudbo nenehno izboljšujemo, tržimo, ter prilagajamo aktualnim smernicam ter potrebam uporabnikov.

Ko ne uporabljate strani oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, vaše podatke zbiramo in hranimo z edinstvenimi identifikatorji, povezanimi z brskalnikom, aplikacijo ali napravo, ki jo uporabljate. Tako lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo našim uporabnikom.

Ob prijavi na e-novice, zbiramo tudi podatke, ki jih shranimo v arhiv in jih obravnavamo v namene obveščanja o novostih, pošiljanja brezplačnih nasvetov, in podobno.

Podatki, ki jih zbiramo, ko uporabljate stran

Aplikacija, brskalnik in naprava

Zbiramo podatke o aplikacijah, brskalnikih in napravah, katere uporabljate za dostop do strani – www.pakt.si, te podatke zbiramo, za zagotavljanje funkcij, kot so samodejne posodobitve in npr. zatemnitev zaslona mobilne naprave, ​​če je baterija prazna.

Podatki, ki jih zbiramo, vsebujejo edinstvene identifikatorje, vrsto in nastavitve brskalnika, vrsto in nastavitve naprave, operacijski sistem, podatke o preferencah in nastavitev, ter številko različice aplikacije. Prav tako zbiramo podatke o medsebojnem delovanju aplikacij, brskalnikov in naprav z našim spletnim mestom in storitvami, vključno z naslovom IP, sistemski dejavnosti ter datumom, časom in URL-jem napotitelja za vašo zahtevo.

Te podatke zbiramo, ko se www.weblooc.si v vaši napravi poveže z našimi strežniki – na primer, ko obiščete spletno stran ali ko aplikacija samodejno preverja za novimi informacijami (obvestila, novi podatki, posodobitev).

Vaša aktivnost

Podatke o vaši aktivnosti z našim spletnim mestom in storitvami zbiramo, za izboljševanje storitev, strani in trgovine. Podatki o aktivnosti, ki jih zbiramo, lahko vključujejo:

• izraze, ki jih iščete v iskalniku,
• oglede in interakcije z vsebino in oglasi,
• nakupovalno aktivnost,
• aktivnost na spletnih mestih in aplikacijah tretjih oseb, ki uporabljajo stran.

Podatki o vaši lokaciji

Ko uporabljate našo stran lahko zbiramo podatke o vaši lokaciji, tako vam lahko ponudimo dodatne funkcionalnosti.

Vašo lokacijo je mogoče določiti z različno stopnjo natančnosti:

• GPS
• IP naslov
• Podatki senzorja iz naprave
• Informacije o stvareh v bližini naprave, kot so dostopne točke Wi-Fi, bazne postaje in naprave Bluetooth

Vrste podatkov o lokaciji, ki jih zbiramo, so delno odvisne od vaše naprave in vašim soglasjem o zbiranju podatkov vaše lokacije. Deljenje vaše lokacije lahko tudi popolnoma izklopite v nastavitvah vaše naprave.

Za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljamo različne tehnologije, vključno s piškotki, oznakami slikovnih pik, lokalno shrambo, kot so shramba brskalnika ali pomnilnik podatkov v aplikacijah, zbirke podatkov in dnevniki strežnikov.

Izbris podatkov

Ta razdelek opisuje kako kontrolirati vašo zasebnost na naših straneh in storitvah. Že želite pridobiti pregled/izvoz vaših podatkih, nam to sporočite in posredujemo vam vse zbrane podatke.

Če želite vaše podatke izbrisati nam to sporočite in iz storitve bomo izbrisali vse vaše podatke.

Obstajajo tudi drugi načini za nadzor vaših podatkov, ki jih zbira www.weblooc.si. Nekateri od teh so:

Nastavitve piškotkov: omogoča, popoln nadzor nad piškotki, ki jih lahko kadarkoli vključite/izključite.
Nastavitve brskalnika: na primer, brskalnik lahko nastavite tako, da blokira vse piškotke iz določene strani ali pa piškote popolnoma onemogočite. Ampak ne pozabite, da naša stran deluje pravilno in najboljše ravno z uporabo piškotkov.
Nastavitve na ravni naprave: v vaši napravi lahko spreminjate nastavitve, ki določajo, katere podatke lahko zbiramo. Na primer, lahko spremenite nastavitve lokacije.
E-pošta: Uporabnik lahko komuniciranje preko e-poštnih sporočil kadarkoli prekine preko povezave za odjavo v prejetih sporočilih.

Kdaj razkrijemo vaše podatke?

Vaše osebne podatke ne razkrivamo z družbami, organizacijami ali posamezniki, razen v naslednjih primerih:

Z vašim soglasjem

Osebne podatke bomo posredovali izven strani – www.pakt.si samo takrat, kadar imamo vaše soglasje. Če se na primer naročite na obveščanje preko e-pošte in bomo za pošiljanje uporabili zunanjo storitev bomo najprej morali pridobiti vaše dovoljenje.

Pred razkrivanjem kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov bomo vedno prosili za vaše izrecno soglasje.

Izvoz in izbris podatkov

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:

Nas kontaktirate in zahtevate izbris določenih podatkov;
Nas kontaktirate in zahtevate izbris vseh podatkov;
Izbrišete piškotke
Izbrišete podatke na svoji napravi;

V nekaterih primerih hranimo podatke za omejena obdobja, če je to potrebno zaradi utemeljenih poslovnih ali zakonskih namenov.

Zagotoviti poskušamo, da naše storitve ščitijo informacije pred naključnim ali zlonamernim izbrisom. Zaradi tega lahko preteče nekaj časa od takrat, ko izbrišete določene podatke, do takrat, ko so kopije teh podatkov izbrisane iz naših aktivnih in sistemov za varnostno kopiranje.