Piškotki

Piškotki (ang. cookies) so majhne besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežnik prepozna naprave, ki jih uporabniki uporabljajo pri dostopu in je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po spletnem mestu. Piškotki vsebujejo anonimne informacije, kot so identifikacijska številka, ime strani in nekaj črt ter številke. Ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov in jih je nemogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika. Umik privoljenja za uporabo lahko povzroči spremenjeno delovanje določenih delov spletne strani.

Piškotki, ki jih uporabla spletno mesto Weblooc.si

Spletna stran uporablja dve vrsti piškotkov:

 1. Začasni piškotki, ki so ustvarjeni za začasno beleženje podatkov med vašim brskanjem. Ob zaprtju okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo.
 2. Trajni piškotki ostanejo na vaši napravi tudi do nekaj let in so aktivirani vsakič, ko obiščete spletno stran.

Naša spletna stran uporablja:

 • Potrebne piškotke

  cookie_consent_level

  Trajen piškotek – ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotek izbriše. Stran uporablja piškotek za pomnjenje nastavitev piškotkov.

 • Piškotki namenjeni za boljšo učinkovitost
  Google Analytics piškotki:

  – utma

  Trajen piškotek – ostane na računalniku do 2 leti, razen če predpomnilnik piškotek izbriše. Uporabljen je za razlikovanje med uporabnikom in sejo. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __ utma piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

  – utmb & utmc

  Veljavnost piškotka 30 min. Uporabljen jr za določitev nove seje/obiska. Piškotek je ustvarjen med izvajanjem javascript knjižnice, ko ni obstoječih __utmb ali __utmc piškotkov v obstoju. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

  – utmz

  Veljavnost piškotka 6 mesecev. Shranjuje vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki opredeljuje kako je uporabnik prišel na stran. Piškotek je posodobljen vsakič, ko so podatki poslani Google Analytics.

  Odstranitev piškotkov

  V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli omejite ali odstranite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije in podrobna navodila za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

  Chrome | Firefox | Internet Explorer | Opera | Safari