S tremi orodij do boljše konverzije na spletu, jih že poznate?

aleksandar
Updated on

Imate spletno stran ali spletno trgovino in se sprašujete, kako lahko izboljšate konverzije? Ali obstaja še kakšen način, s katerim boste prepričali še več uporabnikov za nakup svojih izdelkov ali storitev?

Pri Weblooc-u smo izbrali naše najljubše strategije, ki jih uporabljamo za vse svoje naročnike. Večinoma gre za orodja, ki jih  lahko integrirate na svojo spletno mesto z minimalnim vložkom, a s tem pridobite maksimalne rezultate.

Kazalo

Družbeni vpliv na odločitev pri nakupu

Družbeni vpliv igra veliko vlogo na odločitev pri naših potrošnikih. Verjetno smo se vsi znašli v določeni situaciji, kjer nam je nekdo priporočal neki izdelek, ki je trenutno znižan in smo ga kupili na podlagi njihovih priporočil, ali obratno. Zakaj ne bi tega življenjskega primera premaknili tudi na splet? Zakaj ne bi na spletu ustvarili misli, da stranke zamujajo življenjsko neponovljivo priložnost?

TrustPulse

Orodje TrustPulse lahko uporabniku v realnem času prikaže kdo vse je kupil vaš produkt ali storitev, kdo si ogleduje vsebino, kdo se je prijavil na vaš tečaj ipd. Lahko pospešite bilokateri konverzijski cilj z uporabo tega orodja.

Primer na prodajalni strani

TrustPulse lahko aktivirate na prodajni strani in novemu obiskovalcu prikažete obvestilo, ko nekdo drug opravi nakup vaši strani.

Primer za prijavo na tečaj/webinar

TrustPulse lahko aktivirate na prijavni strani za vaš nov tečaj/webinar in tako obiskovalcu prikažete obvestilo, ko se nova oseba prijavi na vaš dogodek. Lahko ustvarite tudi skupinsko aktivnost, npr. “V zadnjih 7 dneh se je 100 ljudi prijavilo na tečaj Izdelava spletnih strani”.

Cart Abandonment

Ali ste vedeli, da nekje 50 % uporabnikov zapusti spletno mesto po tem, ko pride do nakupno-registracijskega procesa? Verjetno nam ni treba omenjati, da ste za tega potencialnega kupca zapravili ogromno denarja, da ste ga spravili do svoje spletne strani, on je pa nakupni proces predčasno zapustil.

Automate Woo

Automate Woo  je vtičnik, s katerim lahko nastavite in pošiljate “Cart Abandonment” email sekvence. Verjetno se vam je že zgodilo, da ste sredi nekega nakupa obupali ali celo pozabili svoj nakup dokončati. Dobre spletne trgovine so vas sigurno na to opomnili in vam poslali enega ali več email sporočil, s katerimi so vas motivirali k dokončanju nakupa.

Automate Woo je vtičnik za spletne trgovine izdelane na WooCommerce-u. Seveda spodaj prilagamo tudi ostale alternativne možnosti:

Generiranje email stikov

Za obiskovalce, ki zapustijo naše spletno mesto tik pred zaključkom nakupa, smo poskrbeli v prejšnji točki. Kaj pa obiskovalci, ki zapustijo našo spletno stran, še preden sprožijo katero koli drugo akcijo? Tudi teh je veliko in prav je, da preprečimo izgubo stika.

Optimonk

Hladnega obiskovalca lahko pretvorimo v email stik z različnimi pristopi generiranja email baze. Priporočamo vam orodje Optimonk. Orodje omogoča nastavitev form v stilu pop-upa, slide-ina, ipd.

Pri izbiri predloge pa vam orodje sporoči kakšna je stopnja konverzije v povprečju pri vseh uporabnikih njihovega produkta.

Zaključek

Različne strategije in orodja niso učinkoviti, če nimate postavljenih močnih temeljev. Da maksimizirate vašo stopnjo konverzije je potrebno imeti hitro spletno stran s premišljeno postavitev in odlično uporabniško izkušnjo. Vse to je težko postaviti čez noč brez nobenih izkušenj. Weblooc se že vrsto let specializira in nudi vse digitalne storitve pod eno streho. Povežimo se in si mogoče upamo ravno vam pomagati! 😊 🚀

V naše storitve zaupa že več kot 50 podjetij.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *