Izdelava spletnih strani WordPress

aleksandar
Updated on

O tem kako pomembna je spletna stran za vaše podjetje mislim, da nam ni treba pisati.

V tem članku se bomo osredotočili na WordPress strani. Pregledali bomo prednosti in slabosti izdelave spletnih strani v WordPressu

Kazalo

Kaj sploh je WordPress?

WordPress je CMS orodje (Content Management System, slo. Sistem za upravljanje vsebin), ki omogoča najpreprostejši način ustvarjanja lastne spletne strani ali bloga.

V svoji najzgodnejši obliki je WordPress bil znan kot orodje za ustvarjanje Blog-a, ampak lahko rečemo, da se je skozi čas razvil v orodje, ki poganja različne spletne strani. Tako je postal priljubljeno brezplačno orodje za izdelavo spletnih strani.

Prednosti

WordPress je odprto kodni sistem, s čigar razvojem se ukvarja tako rekoč cel svet. To je največja prednost uporabe WordPress-a za izdelavo spletne strani. Česarkoli se boste spomnili, je praktično že razvito. Včasih je določene stvari potrebno prilagoditi vašim željam, a vseeno je razvoj veliko cenejši, kot če bi produkt razvijali sami iz nule.

WordPress nudi zelo enostavno administracijsko ploščo s pomočjo katere bo lahko ravno vsak uporabnik upravljal s spletno stranjo.

Zaradi svoje vsestranskosti in razširjenosti se izdelava spletne strani v WordPress-u lahko prilagodi vsaki potrebi. Pa naj bo to enostaven blog, pristajalna stran, spletna trgovina Woocommerce ali pa zahtevna spletna stran podjetja. 

Za razliko od drugih platform za izdelavo spletnih strani, WordPress shranjuje oblikovanje, vsebino in funkcionalnosti spletne strani ločeno eno od drugega.

Z drugimi besedami, lahko dodajamo vsebino ne glede na obliko, ki jo uporabljamo na strani (tema), spremenimo zasnovo brez spreminjanja vsebine in dodajte nove funkcije, ne da bi to vplivalo na druge sklope spletne strani.

Prednosti na kratko:

WordPress je brezplačen in vam omogoča popoln nadzor nad vašo spletno stranjo. Nadzirate vse datoteke in podatke vaše spletne strani. Niste vezani na spletno gostovanje podjetje in ga lahko po želji hitro premaknete na drugo domeno ali gostovanje.

Slabosti

Glede na to, da je WordPress odprta in brezplačna platforma, nažalost nimate nadzora nad spremembami, ki so lahko naknadno uvedene. Razvijalci se lahko odločijo in v prihodnje umakne stile in/ali nastavitve, ki so vam bili všeč, pa nad tem nimate nobenega vpliva. 

Poleg tega, velik problem predstavlja varnost. WordPress je najbolj priljubljen CMS sistem, posledično je tarča hekerskih napadov. Razvijalci redno posodabljajo in “krpajo” varnostne luknje, zato je pomembno, da je vaša stran vedno posodobljena. 

Enako velja tudi za vtičnike (ang. plugins). V sklopu WordPress mreže so na voljo številni vtičniki, ki so ravnotako tarče hekerskih napadov. Pomembno je, da izbirate dobre vtičniki, za katerimi stojijo resni razvijalci, ki bojo varnostne luknje hitro popravljali in vam omogočali posodobitev vtičnika.

Izdelava spletnih strani WordPress - cena?

Weblooc digitalna agencija vam ponuja vnaprej pripravljene pakete izdelave spletnih strani WordPress, ki so izdelani tako, da vam z najmanjšimi možnimi stroški zagotovimo odlično spletno stran, ki bo dosegala zastavljene cilje. 

Izdelava visoko kakovostne spletne strani se loti že od 490 € naprej paket vključuje vse, kar bi potrebovali, da vaše podjetje predstavite v najboljši luči na spletu.

Zaključek

Izdelava spletne strani v sistemu WordPress je primerna za vsako podjetje. Z izbiro pravega izvajalca, ki ve kaj dela, se lahko izognete vsem slabostim, ki jih WordPress sistem ima.

Weblooc se že vrsto let specializira in nudi izdelavo spletnih strani. Povežimo se in si mogoče upamo ravno vam pomagati! 😊 🚀

V naše storitve zaupa že več kot 50 podjetij.

Dodaj odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *